Varázscsepp

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Varászcsepp címmel a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek számára meghirdetett tehetségkutató versenyt. A megmérettetésen a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény nevelőszülői hálózatából dobogós helyeket szereztek meg a gyermekek.

Czipper Gábor Bence

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nyolcadik alkalommal rendezte meg idén a Varázscsepp országos tehetségkutató versenyt ének, tánc, hangszer, vers és próza, valamint egyéb kategóriában, ahol a szakellátásban élő gyermekek mutathatták be tudásukat, tehetségüket.

A verseny háromfordulós volt; a selejtező február 2-4. között, valamint a középdöntő február 24-én, a Cseppkő Gyermekotthoni Központban, a döntő pedig március 25-én, a Marczibányi Téri Művelődési Központban került megrendezésre.

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény nevelőszülői hálózatából öt gyermek jelentkezett a versenyre:

Czipper Gábor Bence (14 éves, nsz: Csehovics Gáborné) hangszer kategóriában (klarinét)

Hegedűs Tímea (14 éves, nsz: Juhász Istvánné) ének és vers kategóriában

Konecsni Zsolt (16 éves, nsz: Sebő Józsefné)  ének és vers kategóriában

Abaúji Csibészek (Tóth Antal, (10 éves, nsz: Kiss Józsefné) Volopich Tamás, (11 éves, nsz: Sebő Józsefné) ének kategóriában indultak.

Konecsni Zsolt

Nagy volt az izgalom a fellépések alkalmával, utána pedig az eredményt várva, hogy ki jut tovább a következő fordulóba. A gyermekek felkészítését a nevelőszülők, a nevelőszülői tanácsadók, és az iskolai pedagógusok végezték. Meg kell említeni az érintett nevelőszülőkön, és tanácsadókon kívül a Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola tanítónőjét, Baksi Irént, aki felkészítő, hozzáértő munkáján kívül kísérőként is segítette a munkánkat, a szép eredmények elérését.

A középdöntőbe továbbjutott Czipper Gábor Bence hangszerrel, Hegedűs Tímea ének és vers kategóriában, Konecsni Zsolt vers kategóriában, az Abaúji Csibészek ének kategóriában. Abaúji csibészek

 

A középdöntő után tovább szűkült a kör: a döntőbe jutott Czipper Gábor Bence hangszerrel, Hegedűs Tímea énekkel, és az Abaúji Csibészek szintén énekkel.

A döntőnek a Marczibányi Téri Szabadidő Központ adott otthont március 25-én, vasárnap. Ezen a napon nagyon korán indultunk, és nagyon későn értünk haza. De a döntőben látott produkciók messzemenően kárpótolták a fáradtságot.

„A Varázscsepp országos tehetségkutató verseny minden évben "óriási ünnep", de nemcsak a gyerekeknek, hanem a felkészítő tanároknak is.” - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, Langerné Victor Katalin. Nyitó beszédében megköszönte a pedagógusoknak, hogy a napi munkájukon túllépve egy kicsit többet tesznek, és meglátják a tehetséget a gyerekekben. Hiszen, minden ember tehetséges valamiben, a kérdés csak az, hogy meglátják-e benne ezt" – fogalmazott.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is méltatta a produkciók mögött rejlő rengeteg munkát, és azt kívánta, teljesítményükkel varázsolják el a nézőket a gyerekek.

A verseny első és második fordulója szakmai zsűrijében - a táncos és balettmester Zámbó Vivien, az Inconcert Kft. ügyvezetője, Balassa János producer, Honecz István színész és énekes, továbbá Balogh József táncművész és koreográfus, és Bíró Eszter énekes, előadóművész- foglalt helyet. A döntőben kiegészült a zsűri Kovács Zita, zenetanár és előadóművésszel, Molnár Ferenc Caramel énekessel, és Langerné Victor Katalin, helyettes államtitkárral.  A zsűritagok nemcsak a pontozással és a továbbjutók rangsorának megállapításával foglalatoskodtak, hanem azzal is, hogy dicsérő szavakkal, tanácsokkal, nem utolsósorban építő jellegű kritikákkal lássák el a reflektorfényben állókat.

Intézményünk minden döntőbe jutott gyermeke dobogós helyezést ért el produkciójával, ami nagy büszkeséggel töltött el minket:

Czipper Gábor Bence hangszer kategóriában (klarinét), a II. korcsoportban 1. helyezést ért el. Bence nép- és műdal csokrot adott elő klarinéton.

Hegedűs Tímea ének kategóriában, a II. korcsoportban 2. helyezést ért el. Tímea a Rebecca c. musicalból a Mégis él tovább c. dalt énekelte el.

Hegedűs Tímea

Abaúji Csibészek ének kategóriában, a III. korcsoportban 3. helyezést értek el. A két fiú nép- és műdal csokrot énekelt.

A nagy megmérettetés vidám hangulatú városnézéssel egészült ki egy a kivilágított Duna-parton, a Parlament környékén.

Szabóné Frankó Mária, nevelőszülői tanácsadó

Címkék