„Vándorlók és Úton Lévők” vasárnapjának ünnepe Felsőregmecen

A Felsőregmecen élő közösség a vámos és farizeus vasárnapjára meleg szívvel gondol vissza....

Felsőregmec kápolna1

Felsőregmeciek

Főtisztelendő Makkai László cigányügyi helynök atya a vámos és farizeus vasárnapját Felsőregmecen töltötte a helyi cigány közösséggel. Mint ismerősök vehettünk részt a közösség bensőséges liturgikus ünneplésén, hiszen már régi kapcsolatunk van a már előzőleg megrendezett nagy sikerű családtalálkozó, valamint a püspök atyával közösen eltöltött kántálós este után.

A kápolnába belépve két hatalmas ikon fogadott bennünket, melyet még annak idején a Tapolcai Görögkatolikus Cigány Kollégium adományozott a maroknyi csapatnak.

A prédikációban a vándorlás és folyamatos úton levés lelki vetületéről hallhattunk, mely az önmagunk hétköznapokban való szétszórtságával szemben, lelki növekedésre és Istenre való koncentrációra hívta fel figyelmünket. A cigány ember, mint társadalma konstruktív tagja, valamint a hittel teli jövőkép állt a közös célok meghatározása mellett a prédikátor motivációs horizontjának centrumában.

A Szent Liturgia után kedves agapéra invitálva bennünket volt alkalmunk a személyes kapcsolatokat frissíteni, valamint az elkövetkezendő programok technikai részleteit megbeszélni. Köszönet a melegszívű fogadtatásért és azért, hogy a felsőregmeci cigány közösségeink minél jobban az egyházunk részévé válhatnak.

 

Balogh Győző, püspöki szertartó

Címkék