Ünnepeljünk újra együtt Rakacán!

Az elmúlt évekhez hasonlóan ez év augusztusában is szeretettel hívunk és várunk minden elszármazottat a rakacai templombúcsúra, melyet 2016. augusztus 21-én tartunk.

tájkép, falurészlet, templommal

A 10 órakor kezdődő Szent Liturgia egyben Lipusz László atya ezüstmiséje is lesz.

Ugyanez a nap ad alkalmat arra, hogy Polgári Bence atyától is elbúcsúzzunk, mivel Atanáz Püspök atya új szolgálati helyet jelölt ki számára.

Azt kérjük, hogy Liturgia után senki ne siessen haza, hanem találkozzunk az egykori óvoda (öregotthon) épületében, hogy a délután folyamán megosszuk egymással régi emlékeinket, élményeinket. Kérjük, hogy, akinek vannak régi rakacai fényképei, azokat se hagyja otthon! Ezekkel még emlékezetesebbé, vidámabbá tehetjük együttlétünket, s hogy a testi táplálék se maradjon el, aki teheti, hozzon magával egy tálca süteményt, egy italt, amivel megkínálhatjuk egymást.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan ebben az évben is kitűztünk egy célt magunk elé, melyet igyekszünk megvalósítani. 2016-ban szeretnénk néhány templomi padot, padfűtéssel ellátni, melyek igencsak jó szolgálatot tehetnek majd a hideg téli vasárnapokon. Búcsú ünnepünkhöz kapcsolódóan szívesen fogadunk felajánlásokat, adományokat, hogy megvalósulhasson tervünk. (a Rakacai Görög Katolikus Egyházközség számlaszáma: 10700086-48656702- 51100005)

Hazaváró szeretettel, a találkozás reményében:

a szervezők: Polgári Bence, Kondás András, Balogh Győző      

Címkék