Újabb rendelkezések az óvodai beiratkozásról

A Miskolci Egyházmegye fenntartói közleményét a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás megváltozott eljárási szabályairól az alábbiakban adjuk közre.

óvoda épülete, mászóka

Közlemény a 2020/2021. nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás megváltozott eljárási szabályairól

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása

A kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket.

Ezekben az esetekben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor.

A gyermek felvételét követően a felvételről írásban értesíteni kell az érintett szülőt.

Abban az esetben, ha a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, úgy a hozzá beérkezett, nem a felvételi körzetben élő gyermekek felvételére vonatkozó szülői szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel beiratkozási beosztást készít és erről az érintett szülőket haladéktalanul értesíti.

A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvoda a felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan legkésőbb 2020. április 30-ig hoz döntést, melyről írásban értesíti az érintett szülőt, valamint a gyermek kötelező felvételét ellátó óvoda vezetőjét.

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák:

Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola Tagóvodája

3812 Homrogd, Rákóczi u. 33.

Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagóvodájának Selyebi Telephelye

3814 Selyeb, Kossuth út 18.

Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda

3950 Sárospatak, József Attila u. 31.

Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Oltalom Tagóvodája

3780 Edelény, Miklós Gyula u. 3.

Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Rakacaszendi Tagintézménye

3826 Rakacaszend, Rózsadomb u. 17.

 

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák felvételi eljárása

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák 2020. április 17-éig fogadják a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatait – melyben a szülőknek meg kell jelölniük a gyermek kötelező felvételt biztosító óvodájának adatait is. A szándéknyilatkozat az óvodák honlapján elérhető.

A szándéknyilatkozatokat elektronikus úton, telefonon vagy kivételesen, különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg a szülők a kiválasztott óvoda felé.

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvoda a beiratkozást április 2. és április 20. között tartja meg - a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel.

Az óvodák a szülők által megadott szándéknyilatkozatok alapján elkészítik a beiratkozás időpontjára vonatkozó beosztást, melyről az érintett szülőket haladéktalanul értesítik. A beiratkozás csak a legszükségesebb időre igényli a személyes jelenlétet.

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvoda vezetője a gyermek óvodába történő felvételéről 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőket, valamint az érintett gyermek kötelező felvételi lehetőségét biztosító óvoda vezetőjét.

 

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák:

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

3700 Kazincbarcika, Kikelet köz 2.

Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.

Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Belvárosi Telephelye

3529 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 48. 

Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Felsőzsolcai Tagóvodája

3561 Felsőzsolca, Deák Ferenc utca 1.

 

Az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról, valamint az Oktatási Hivatal tájékoztatója a 2020/2021. nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozásról mellékletben, teljes terjedelmében olvasható.

 

Papp Zoltán oktatási referens

 

Címkék
Csatolmány