Tudásolimpia - 2018

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is megrendezte a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt. A döntő május 18-án volt.

a versenyzők

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is megrendezte a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt, melynek célcsoportját azok a diákok jelentették, akik a 2017/2018. tanévben 7-8., illetve 9-10. évfolyamba járnak. A versenyre angol és német nyelvből, liturgikus ismeretekből, magyar nyelv- és irodalomból, történelemből, matematikából és informatikából lehetett jelentkezni.

A döntő fordulóra 2018. május 18-án került sor a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, ahova az 1054 induló diák közül a legjobb 170-et hívták be.

A verseny mára már országos kiterjedésű lett, 22 oktatási és nevelési intézményből vállalták a diákok a megmérettetést.

A versenyt Dr.Véghseő Tamás a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola rektora nyitotta meg, majd Inántsy Pap Ágnes a verseny főszervezője tartott egy rövid szakmai ismertetést a verseny céljáról, illetve a részvevők létszámáról, eddigi teljesítményéről.

Inántsy Pap Ágnes, Végsheő Tamás

A döntő feladatlapjának megírása utána Dr. Papp Miklós tanszékvezető főiskolai tanár előadása következett az Isten adományaként kapott tehetségről. A Fülöp érsek-metropolita atya által vezetett imaóra után jött az ebéd, majd a Fórum, ahol a diákok kérdéseire válaszolt a metropolita atya. A fiatalok a személyes kérdéseken túl a hitben való elmélyülésükhöz vezető út iránt is érdeklődtek, sőt kikérték Érsek atya véleményét a görögkatolikus oktatási intézményekről. Így a versenyzők nemcsak arra voltak kíváncsiak, hogy volt-e Fülöp atyának legjobb barátja a középiskolában, de arra is rákérdeztek, hogy egy mai fiatal, hogyan vehet részt az evangelizációban, vagy hihet-e valaki Istenben, ha nincs megkeresztelve.

A Fórum után következett az eredményhirdetés, amely a következőképpen alakult:

eredmények 1

eredmények 2

További képek (Szilágyi Tibor, Trella Tibor)

Címkék