Tartós szeretet – A járványhelyzet miatt megváltozott a Katolikus Karitász adománygyűjtése

A kialakult helyzetre való tekintettel a Katolikus Karitász meghosszabbítja és pénzadománygyűjtéssé alakítja át a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját.

billentyűzet

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által körlevélben meghirdetett március 15–22 közötti tartósélelmiszer-gyűjtés a jelenlegi egészségügyi helyzet, a korlátozások és az MKPK szentmiséket érintő rendelkezései miatt átalakul, és főként pénzadománygyűjtés formájában folytatódik.

Most különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerülnek. A tavalyi évben 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a nagyböjti tartósélelmiszer-akciónk során, várhatóan idén ez a szám jóval alacsonyabb lesz, mivel a gyűjtés eddig megszokott módja gyakorlatilag ellehetetlenül.

A nyilvános szentmisék március 22-től elmaradnak, így a templomi élelmiszergyűjtés lehetősége a minimálisra csökken. Azokban a templomokban, amelyek napközben nyitva tartanak, és van kijelölt helye az élelmiszereknek, továbbra is le lehet adni az adományokat, azonban most a legegyszerűbb módja a segítségnyújtásnak a pénzadományozás.

Pénzadományaikat a karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon is eljuttathatják.

A gyűjtés időszakát meghosszabbítjuk, és az egész nagyböjt során erre a célra fogadjuk az adományokat!

A felajánlásokból főként élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatjuk az intézményeinkben, programjainkban ellátott családokat és a jelenleg különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket. Szükség van továbbá a hátrányos helyzetű településeken végzett munkánk folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának biztosítása és az idősek, megváltozott munkaképességűek védelme, támogatása. Munkatársaink, önkénteseink mindent megtesznek, hogy segíteni tudjuk őket.

Kérjük azokat, akik megtehetik, segítsenek, hogy segíthessünk!