Tanodások énekversenye

Az Istenszülő tiszteletére rendeztek énekversenyt tanodásoknak Rakacaszenden.

az edelényi versenyzők

Gallóné Lengyel Katalin,  a tanoda program szakmai megvalósítója számolt be az örömteli eseményről:

2018. október 5-én énekversenyt tartottunk tanodánkban, melyen megtisztelt bennünket jelenlétével Orosz Atanáz püspök atya. Meghívott vendégeinkként jelen volt még Lukács Attiláné, a település polgármester asszonya, Földényiné Sima Valéria, a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda Rakacaszendi Tagintézményének vezetője és Szegőné Szőke Irén, a martonyi Nemadomfel-ház vezetője.

Az eseményt abból az alkalomból szerveztük, hogy október elseje Istenszülő Szűz Mária oltalmának ünnepe, és mivel nemcsak a tanodánk, hanem az egész települést is a Szűzanya oltalmába ajánlottuk, méltónak találtuk, hogy Máriának énekeljünk, lehetőleg minél többen. A versenyzőknek ezért egy Mária énekkel kellett készülniük és egy népdallal. Összesen öt tanoda fiataljai énekeltek mindannyiunk örömére. A múcsonyi versenyzők egyénileg, a többi tanodás kettes vagy hármas csoportot alkotva versenyeztek. Az edelényi gyerekek hangszerekkel tették még emlékezetesebbé a produkciójukat: két furulyás és egy csörgődobos is kísérte az énekeket, az egyik csoport pedig két gitárossal lépett fel. Amíg a zsűri dolgozott, egy tánccal és közös gitáros énekekkel tereltük el az izguló gyerekek figyelmét.

Lakatos Vanessza

A zsűri döntése alapján az első helyezett az egyik egyéni versenyző lett a múcsonyi Forrás Tanodából: Lakatos Vanessza; a második egy trió, a homrogdi tanodából: Budai Brigitta, Bendzsel Vivien és Flick Vivien; a harmadik pedig egy duó, a házigazda Rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanodából: Dienes Mónika és Dienes Szabina. A legszebben éneklők a püspök atyától vehették át a díjakat, de jutalom nélkül senki nem ment haza, aki felkészült és megmutatta a tudását.

A verseny utáni agapé alkalmat adott egy kis kötetlen beszélgetésre, végül a görögkatolikus templomban Parakliszt imádkoztunk. Itt a püspök atya bölcs szavai búcsúztatták el a tanodásokat.

További képek

Címkék