Tanévnyitó liturgia a Diákotthonban

A miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon szeptember 13-án tartotta tanévnyitó liturgiáját a diákotthon kápolnájában.

a liturgián

Az augusztusi felvételi eljárást követően szeptember első hetében mindenki elfoglalta kollégiumi szobáját, megkezdődött az egyetemi oktatás is. A Tanévnyitó Liturgiát Juhász Géza helynök atya és Makkai László atya celebrálta a Szent Kereszt tiszteletére felszentelt görögkatolikus kápolnában, melyen a Romzsa Tódor és a Roma Szakkollégium hallgatói és munkatársai is részt vettek.

kollégisták

A diákotthon jelmondata a 2022/23-as tanévre:

„Bátorság! Én vagyok! Ne féljetek” Mt. 14,27

A jelmondathoz kapcsolódóan beszélt Géza atya arról, hogy a bizalom, mennyire elengedhetetlen a hit erősítéséhez. Olyan sok hétköznapi szituáció van, melyben az emberek megelőlegezik a feltétlen bizalmat, például, mikor helyet foglal valaki, hisz abban, hogy a szék, megtartja őt. Istenben hinni és feltétlenül bízni mégis olyan nehezen megy az embereknek. Pedig Isten hisz az emberekben, hisz abban, hogy ezt a hitet viszonozzák felé.

Géza atya

A Liturgiát szeretetvendégség követte, ahol lehetősége nyílt a két szakkollégium hallgatóinak az ismerkedésre, beszélgetésre.

Hisszük, hogy az új tanév is izgalmas és tartalmas lesz, és Isten áldása továbbra is kíséri a kollégisták és munkatársak életét."

TV

 

Címkék