„Szent János” projekthét

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban projekthetet tartottak. Erre az alkalomra németországi diákok is ellátogattak.

csoportkép a diákokkal a Halászbástyánál

Gór Boglárka, 10.A osztályos tanuló írt az eseményről:

Szeptember végén iskolánkba a bajor Aiterhofenből érkezett látogatóba 11 német diák és két tanáruk. Iskolájuk, ahol 10. osztályig tanulnak a diákok, az „Angela Fraundorfer Realschule” katolikus intézmény és egyúttal UNESCO iskola is.

A mi iskolánk tanulói két évvel ezelőtt vendégeskedtek ott, most ők kaptak meghívást hozzánk a „Szent János” projekthét keretében. E hét programjában szerepelt óralátogatás, kirándulás Miskolcra, madárgyűrűzés Aggteleken, parlamentlátogatás Budapesten. A vendégtanulók magyar családoknál laktak, tanáraik a kollégiumban szálltak meg. A búcsúesten teával és pizzával kedveskedtünk, táncház keretében hagyományos bajor és magyar népviseletben jelentek meg a tanulók és tanáraink.

E hét mindenkinek örök emlék marad. A német és az angol nyelv gyakorlására remek alkalom volt ez az időszak. Legközelebb mi, magyar tanulók utazhatunk ki Németországba.

Címkék