Szent János emlékezete a Gimnáziumban

Szeptember 26-án, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium védőszentjének tiszteletére püspöki Szent Liturgiát tartottak Edelényben.

Atanáz püspök a liturgián

Szent János apostol és evangélista elhunyta ünnepén Orosz Atanáz püspök végezte a Szent Liturgiát az iskola tanulói és tanárai számára az edelényi görögkatolikus templomban. 

Flaskó Attiláné igazgató asszony fontosnak tartja a védőszent életére irányítani a figyelmet, nem csak ünnepnapokon. Szent János apostol és evangélista egész élete során a feltétel nélküli szeretetet hirdette, s ezt a szemléletet követik ők is mindennapjaikban. A liturgián püspök atya útmutatásában kiemelte, mennyire fontos mindannyiunk számára, hogy megtanuljuk megkülönböztetni a jót a rossztól, az igazságot a hamisságtól. A mai ember számára megérteni a különbséget a pillanatnyi, hevesen fellángoló és a tartós, elmélyült, életre szóló érzelmek között  is fontos lecke. Ennek felismerése a mi feladatunk; igyekezzünk megérteni, mi az igazán értékes.

Igazgató asszony a püspöki látogatást összegezve elmondta, hogy ez a nap lelki útravalóval látta el a közösséget az elkövetkezendő időkre.

Címkék