Szent Gergely nap Selyeben

Idén is megrendezték a Biblia-dráma találkozót Selyeben, az iskola védőszentjének, Nazianzi Szent Gergely tiszteltére.

Szent Gergely nap

„Egyikünk sem él önmagának: Mindnyájan másokért vagyunk!” (Nazianzi Szent Gergely)

Bortnyik Barnabásné írását közöljük az eseményről:

Ebben a tanévben is nagy szeretettel vártuk a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák gyermekeit és pedagógusait  Örömmel  készültünk erre az eseményre, hiszen számos intézmény elfogadta a meghívást . A program és az esemény a hagyománynak megfelelően zajlott. Az előadásokat az óvoda épületében játszották el a csoportok, mivel az összenyitható csoportszobák tágas helyszínt biztosítottak az előadásoknak.

Nyolc órától már érkeztek a különböző iskolából és óvodából a csapatok, Miskolcról a Szent Miklós Görögkatolikus óvodából, Edelényből az Oltalom Görögkatolikus Óvodából, Homrogdról óvodások és iskolások is, valamint a rakacaszendi  tagiskolából. A rendezvényünket megtisztelte Orosz Atanáz püspök és Papp Zoltán, oktatási referens.A program kezdetén közösen az első imaórát imádásgát végeztük el. A vendégek köszöntése után püspök atya a gyerekekhez intézett rövid beszédet. Már ismerősként üdvözölte a gyermekeket, majd kifejtette, hogy mennyire fontos a Biblia ismerete,  az ilyen alkalmak szervezésével is erősíthetjük ismereteinket.

az első imaóra

A püspöki köszöntő után a selyebi gyerekek műsora következett, akik énekkel köszöntötték vendégeinket. Ezután már minden szereplő magára ölthette a jelmezét, és elkezdődtek a szebbnél szebb Bibliai történetek megelevenítése a gyermekek előadásában. Láthattuk a Magvető, Ézsau és Jákob, Káin és Ábel történetét, megelevenedett Péter és János a főtanács előtt, valamint a Kánai menyegző eseménye, és láthattuk Szent Márton, valamint Szent Erzsébet legendáját is.

Szent Gergely nap

A találkozó jó alkalom volt az egy közösséghez tartozás érzésének megtapasztalására, a közös imádsággal  és a Bibliai történetek segítségével. Nagy öröm volt azt látni, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeink is milyen izgatottan készülődtek, ugyanakkor szívből jövő szeretettel tapsolták meg az előadásokat. Színes és változatos produkciókban gyönyörködhettünk a délelőtt folyamán.

Remélem, hogy mindenki örömmel eltelt szívvel, élményekkel gazdagodva , lelkileg feltöltődve élte át ezt a napot. Jövőre pedig szeretettel várunk vissza minden kedves vendégünket.

Címkék