Püspök és papok az ország tetején

Atanáz püspök egynapos kirándulásra, a Mátrába kísérte a Miskolci Egyházmegye papságát.

csoportkép

Fedor Péter atya írása:

Egy kis nyári kirándulásra mentünk, püspök atya és egyházmegyénk több mint húsz papja, a Mátrába. Már az autóbuszon is jó hangulat alakult ki. A Paraklisz után Atanáz atya a ma ünnepelt Szent Szizoész atya mondásaiból olvasott föl – a nagyszerű gondolatokon nem érződött, hogy 1600 évvel ezelőtt születtek.

Gyöngyösön dr. Kaulics László atya várt minket, és kerékpáros zarándokunk, Ivancsó Bazil atya is utolért bennünket – most autóval. A gyöngyösi görögkatolikus kápolnánkban végeztünk egy imaórát, és püspök atya átadta Kaulics László atyának egyházmegyénk Keresztelő Szent Jánosról elnevezett kitüntetését.

a képolnában

Pogácsa és fagylaltok után irány Galyatető. A felújított kilátó majdnem kétszeresére nőtt, de mindannyian legyűrtük, s néhány perc csönd és a déli harangszóhoz tartozó imádságunk után folytatódtak a beszélgetések. A kilátó teteje majdnem kicsinek bizonyult a csoportképhez – hogy mindenki ráférjen a képre, nem nagyon tudtunk hátrébb lépni.

a kilátóban

A Stella Katolikus Üdülőben ebédeltünk. Ebéd közben többen, akik részt vettek a máriapócsi papi lelkigyakorlaton, lelkesen megosztották velünk élményeiket. Kékestetőre érve előjöttek belőlünk régi élmények túrázásokról, katonaságból, kispapi éveinkből, vizsgáinkról, régi találkozásokról – felülemelkedve ezeken (több mint 1000 méter magasan nem volt nehéz) már mind-mind szép emlékek. Az 1014 méter magasan lévő piros-fehér-zöld kőnél kicsit ott ragadtunk. Nem a képek készültek lassan, hanem jó volt együtt lenni, jó volt az erdő szélén, friss levegőn beszélgetni.

lefelé

Nyár van. Ilyenkor a napi rutinból kicsit könnyebben kiléphetünk. És a családjainkkal is több időt tölthetünk. Jó volt együtt lenni ebben a családban is néhány órát – püspök és papjai. Köszönjük.

Címkék