Portugáliában is bemutattták a Metropólia oktatási és nevelési rendszerét

A Lisszabonban megrendezett konferencia középpontjában az iskolaválasztás kérdésköre állt.

osztályteremben

2019.január 10-13 között Lisszabonban került megrendezésre az International School Choice and Reform elnevezésű konferencia, amelynek a középpontjában az iskolaválasztás kérdésköre állt.

A konferencia szekciói különböző oldalról közelítették meg e kutatási kérdést. A migráció felerősödésével megnövekedő muszlim gyermekek iskolaválasztásának és lehetséges integrációjának többszintű elemzése volt a konferencia egyik központi kérdése. Ezen kívül a szabad iskolaválasztásról, illetve a szülők ehhez kapcsolódó jogairól is több szekció  folytatott diskurzust. További érdekes kutatási téma volt a különböző nemzetek, egyházak iskolaválasztással kapcsolatos eredményeinek értelmezése és összehasonlítása. Ezen szekción belül kerültek bemutatásra a görögkatolikus iskolát választó szülők.

Inántsy Pap Ágnes

A bemutatott kutatás az iskolaválasztási motivációk és a társadalmi háttérváltozók kapcsolatát elemezte, alapul véve a Görögkatolikus Metropólia által fenntartott általános iskolákban tanuló I., III. és VI. osztályos tanulók szüleinek az iskolával kapcsolatos elvárásait. 

Címkék