Papgyerekek találkozója

Először szerveztek görögkatolikus papcsaládok ifjúkorú gyermekeinek találkozót a hétvégén, Sajópálfalán.

csoportkép

Élménybeszámoló Kiss Mária és Tyukodi Zóra tollából:

Hosszas egyeztetés és türelmes várakozás után május hatodikán és hetedikén találkozót szerveztek a Miskolci Egyházmegye papgyerekei számára Sajópálfalán. Makkai Laci atya – mint ötletgazda - vidámságával és bölcs gondolataival színesítette és vezette a találkozónkat.

fiatalok

 A papgyerekekben több közös pont is van. Azon kívül, hogy mindegyikünk papcsaládba született (amelynek megvannak előnyei és hátrányai is), már megtapasztalhattuk a költözködés édes vagy keserű ízét. Ezzel kapcsolatos élményeinket is megoszthattunk egymással a bemutatkozás során. Szabadidőnkben sokat beszélgettünk egymással kisebb és nagyobb csoportokban, így a vacsora már felszabadultabb hangulatban telt. A hűvös estén, a parókián családias légkörben ültük körül a meleget adó tábortüzet. A füst továbbvitte zengő énekhangunkat és egymással megosztott emlékeinket. Miután visszatértünk szállásunkra csengő kacagásunk töltötte be a Szentlélek Lelkigyakorlatos Ház udvarát. Ezután kisebb társaságokra osztottuk magunkat, elvonultunk szobáinkba és hajnalig tartó beszélgetéseket folytattunk.

aerobik

Másnap reggel sokunk arcán látható volt a viszonylag korai ébresztés fájdalmas hatása, de egy jó kávé után már mindenki friss és üde volt. A délelőtt folyamán volt szerencsénk részt venni egy teljes testet átmozgató aerobik edzésen egy hivatásos edző vezetésével. Az erőnk határait feszegetve próbáltunk teljesíteni, de volt, aki idő előtt feladta a küzdelmet és rejtett mosollyal nézte tovább társai szenvedését.

Atanáz püspök a találkozón

Ezután "szabadlábat" kapva szétszéledtünk, és különböző aktív, illetve passzív tevékenységeket folytattunk. Néhányan elvonulva csendes pihenőt tartottak, míg mások a ragyogó napsütésben fociztak egy jót. Ízletes ebédünk elfogyasztása után Atanáz püspök atyával kiegészülve vonultunk át a kegytemplomba. Egy rövid ima és elmélkedés után csoportképek is készültek. Végül könnyes búcsút véve egymástól, boldog szívvel és élményekkel gazdagodva tértünk vissza saját parókiáinkra. A találkozó által régi ismerőseinkkel erősödhetett meg elfeledett kapcsolatunk, emellett új emberekkel köthettünk barátságot.

Várjuk a folytatást…..

Címkék