Pap kontra kispap – természetesen csak a foci területén!

A sajószentpéteri sportközpont pályáján állt szembe egymással a papok és a kispapok focicsapata.

a csapat

A mostani gyakran kiszámíthatatlan időszakot kivéve, van a magyar Görögkatolikus Metropóliának egy elmaradhatatlan rendezvénye, mely évente kétszer kerül lebonyolításra, ami nem más, mint amit csak Pap – Kispapnak hívunk, amióta csak világ a világ.

Mindig különböző helyszíneken kerül megrendezésre, - ez a papok és kispapok számára, mindig kicsit kihívást, de annál nagyobb közösségi élményt tartogató - foci mérkőzés.

mérkőzés

Ezen esztendőben a helyszín Sajószentpéter volt. A sportesemény lebonyolítására a MSK-ban, vagyis a Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpontban került sor. A rendezvény legfontosabb mérkőzése a papok és kispapok között zajlott. Mindkét csapat megfelelő számú cserével állt fel, illetve ennek következtében, mindenki újult erővel játszhatott és küzdött csapata sikeréért.

csoporkép

Az első mérkőzésen nagy küzdelemben a kezdeti nagy gólkülönbséget elkoptatva a papság nyert 5-4-re. A második mérkőzésen, a nagyobb számban jelenlévő Miskolci és Nyíregyházi Egyházmegye pap és kispap közös csapatai küzdöttek egymás ellen, mely most fölényes nyíregyházi győzelmet hozott. A jó hangulatot jelezte, hogy a csaknem két órás időtartamot a játék öröme miatt szívesen bővítettük volna, de most az időkeretek ennyire adtak lehetőséget.

mérkőzés

A színvonalas sporteseményt lelki töltekezés követte, melynek keretében a Szent Péter görögkatolikus templomban Parakliszt imádkoztunk  Polgári Bence prefektus atya vezetésével. Minden jelenlévő számára nagy élmény volt együtt imádkozni a csaknem ötven pap és kispap kórusával.

PArakliszon

A templomi szertartást vendéglátás követte, melynek a Karitatív Közösségi Pont és Közösségi Ház adott otthont, mely templomkertünkben szolgál a karitatív és közösségi rendezvények és tevékenységek lebonyolítási helyszíneként.

Közösségünk tagjai főztek finom gulyáslevest, illetve készítettek finom ételeket felhasználva a templomudvaron felépített kemence adottságait. Az étkezést finom sütemények elfogyasztása követte. A jó hangulatú baráti beszélgetéssel, jókedvvel zajló esemény kilenc óráig tartott.

Jármi Zoltán

Nagy öröm volt közösségünk számára ezen rendezvény lebonyolítása, és nagy szeretettel köszönjük meg, mindenki imádságos részvételét, segítségét és jószívű felajánlását is.

Jármi Zoltán, parókus

Címkék