Ötödik hely a papi teremlabdarúgó Eb-n

Február 1. és 5. között a Felvidéken található Nagymihály (Michalovce) adott otthont a katolikus papok tizedik teremlabdarúgó Európa-bajnokságának. A magyar válogatott az ötödik helyen zárta a bajnokságot. A csapatot egyházmegyénk papjai, Jármi Zoltán, Moldván Tibor és Stefán Zoltán is erősítették.

Logó

Csapatkép

Az immár tizedik alkalommal megrendezett tornán tizenöt nemzet válogatottja vetélkedett az Európa-bajnoki címért. A bajnokság február 2-án a csoportmeccsekkel kezdődött, és február 4-én a helyosztókkal zárult. A magyar válogatott eddigi legjobb eredményét elérve, ötödik helyen zárta a papi teremfutball-Eb-t. A kontinensviadal legjobb kapusának járó díjat Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.

A magyar válogatott a csoportmeccsek során előbb 2–0-ra diadalmaskodott a szlovénok felett, majd az osztrák válogatott ellen 0–0-s, a bosnyák csapat ellen pedig 1–1-es döntetlent ért el. Nemzeti csapatunk így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe, ahol a torna egyik nagy esélyeseként számon tartott lengyelekkel szemben maradt alul 2–0-s vereséget szenvedve. A torna azonban nem ért véget a magyar válogatott számára, s a helyosztók első körében kétgólos győzelmet aratott a házigazda Szlovákia ellen (2–0), így eldőlt, hogy két nappal később az ötödik helyért küzdhet meg a fehéroroszok ellen, ahol 1–0-s győzelmet arattak.

A magyar válogatott tagjai: Ádám Miklós, Kiss Miklós, Barazsuly István, Bejan-Topsi Valentin, Farkas László, Fejes Csaba, Jármi Zoltán, Kiss-Rigó László, Moldván Tibor, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, edző: Bozóky Imre.

 

A torna magyar vonatkozású eredményei:

Magyarország–Szlovénia: 2–0,

Magyarország–Ausztria: 0–0,

Magyarország–Bosznia-Hercegovina: 1–1,

Magyarország–Lengyelország: 0–2,

Magyarország–Szlovákia: 2–0,

Magyarország–Fehéroroszország: 1–0.

 

A papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokság végeredménye:

1. Portugália

2. Lengyelország

3. Horvátország

4. Bosznia-Hercegovina

5. Magyarország

6. Fehéroroszország

7. Szlovákia

8. Ukrajna

9. Románia

10. Ausztria

11. Olaszország

12. Montenegró

13. Csehország

14. Kazahsztán

 

Forrás: futsal.grkatke.sk.

Címkék