Nyíregyháza jeleskedett a Szent Lukács Focikupán

Idén november 30-án rendezték meg a Szent Lukács Focikupát. A helyszín ezúttal is a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ sportcsarnoka volt.

focilabda, focizó láb

A Vándorkupát tavaly a hajdúnánási együttes vihette haza, és kerek egy évig őrizte. A focisták izgatottan várták a reggeli sorsolást, a közös ima után pedig máris jött a kezdő sípszó, és beindultak a csoportmérkőzések. Akik éppen nem a pályán játszottak, azok különböző ügyességi foglalkozáson vehettek részt: ők kuponokat gyűjthettek, amelyeket később édességre válthattak be.

A finom ebéd után jöttek az elődöntők és a döntők: a meghívott csapatok nagyon szépen szerepeltek, ugyanis az első három helyet is ők szerezték meg! A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat születésnapi tortáját is felszelték és jóízűen elfogyasztották a résztvevők.

A dobogón így alakult a helyzet:

1. hely: Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény /meghívott/

2. hely: Bihari Gyermekvédelmi Intézmény /meghívott/

3. hely: Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény /meghívott/

a Zotikosz csapata

A folytatásban pedig:

4. hely: Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

5. hely: Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

6. hely: Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ - Szakoly

Természetesen minden résztvevő csapat jutalomban részesült, az első három helyezett csapat tagjainak nyakába érem is került, melyeket Ungvári Sándortól, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatójától vehettek át a fiatalok. Különdíjakat is bezsebeltek a focisták: a gólkirály Lakatos Gergő lett, a legjobb kapus Darók Bence, a legjobb mezőnyjátékos pedig Szabó Richárd lett. Gratulálunk!

  Forrás: Szent Lukács Szeretetszolgálat sajtóiroda