Nyári Emlék I. - Damján Tábor

Idén tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Szent Damján Tábor, aminek a debreceni Dorcas Camping adott otthont. A táborban ismét több mint 120 gimnazista és egyetemista önkéntes érezte magáénak Szent Pál apostol Korintusiakhoz írt levelének egyik buzdítását: „Hordozzátok egymás terhét!”. Hiszen ezek a fiatalok nem kisebb dologra vállalkoztak, mint arra, hogy vakációjukból egy hetet fogyatékkal élő gyermekek nyaraltatására szentelnek.

táborozó gerekek

Az egy hét rengeteg izgalmas programot tartogatott mindenki számára, melyekben képességeihez mérten, mindenkinek részt vehetett. Volt kézműves foglalkozás, lovas és amerikai foci bemutató, immár szinte hagyománynak számító tűzzsonglőr show, és végül, de nem utolsó sorban, minden táborozónak lehetőség nyílt arra, hogy televíziós tehetségkutatókat megszégyenítő Ki mit tud?-on számot adjon tehetségéről. A remek kikapcsolódás mellett a lelki töltekezésre is nyílt alkalom, hiszen a tábor különböző napjaiban ellátogatott hozzánk mindhárom egyházmegye főpásztora és kormányzója is, ezen felül pedig minden este egy-egy papnövendék tett tanulságot hitéről az esti ima keretében.

püspök, gyerek

Öröm votl látni, hogy ez az egy hét mennyi változást hozott mind a táborozók, mind pedig a segítők életében, amikért hálásak vagyunk, elsősorban a Jóistennek, illetve mindazoknak akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a tábor ismét megvalósulhatott.

A hét végén pedig a búcsú, sokszor könnyes, de ugyanakkor felemelő pillanatai remek visszajelzésként szolgáltak nemcsak a szervezők, hanem a szülők számára is. Senki sem úgy hagyta el a tábort, hogy „végre vége”, hanem úgy, hogy „már csak 358 napot kell aludni a következő Damján táborig!”

táborozók

Varga Csaba

A táborról a Görögkatolikus Médiaközpont készített filmet

Címkék