„…nem tudjátok a napot és az órát…”

A homrogdi közösség tagjai újabb bátorítást meríthettek húsvéti készületükre és további munkájukra a múlt héten tartott elmélkedésből.

Homrogd kápolna

A nagyböjti időszakban újabb látogatásával tisztelte meg Makkai László cigányügyi helynökünk egyházmegyénk soron következő, egyik közösségét. Ezúttal Papp Zoltán homrogdi parókus atya kápolnában tartott elmélkedésén vehettünk részt, melyet jómaga gitárjátékával színesítve osztotta meg interaktív formában gondolatait az ott megjelent közösség tagjaival.

Az elmélkedésen az Isten előtt élt teljes életről, és az Úrral való találkozásra bármikor készen álló lelkiismeretes keresztény életről hallhattunk építő gondolatokat, melyeket mindenki magával vihetett haza, hogy megossza családjával és közösségével. Az elmélkedés metódusa igazán újszerű és hatékony volt: mindenki egy sort választva Márk evangéliumának részletéből megoszthatta benyomásait, tapasztalatait, ezzel még személyesebbé téve az evangélium üzenetét számunkra.

Helynök atya kifejezte egyházmegyénk támogatását és szeretetét a közösség iránt, valamint bátorította a helyieket a továbbiakban is buzgó és kitartó közösségi munkában való részvételre. Jó volt újra ismerős arcokat látni, hiszen a közösség részt vet a cigány családok találkozóján is melyet a búzatéri székesegyházban tartottunk nem is olyan régen.

Isten áldását kérve a közösség papjára és minden tagjára, várjuk a következő találkozás lehetőségét, mely újabb bizonyíték amellett, hogy a Miskolci Egyházmegye cigánypasztorációs tevékenysége egyre több gyümölcsöt terem.

 

Címkék