"Ne féljetek!” – Nagyböjti rekollekció a Görögkatolikus Kollégiumban

2016. március 8.-án, kedd este a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium és a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói egy Nagyböjti rekollekción vehettek részt az intézmény kápolnájában, Miskolctapolcán.

Kollégium kápolna

http://exarchatus.gportal.hu/portahttp://exarchatus.gportal.hu/portal/exarchatus/image/gallery/1457638550_23.jpgl/exarchatus/image/gallery/1457638550_23.jpg

A rekollekciót Főtisztelendő Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke tartotta meg. A tervezett vecsernye előtt Püspök Atya elmesélte a fiataloknak a Sebastei Negyven Vértanú történetét, rájuk emlékeztünk a tegnapi napon. Történetük csodás példája az Istenbe vetett bizalomnak, hiszen a negyven vértanú félelem nélkül lépett a jeges tó felszínére, hitükért boldogan vállalták a fagyhalált. Püspök Atya is arra bíztatta a hallgatókat, hogy ne féljenek, hiszen az Úr mindig velünk van, még akkor is, amikor mi magunk távolodunk el tőle.

Ft. Dr. Orosz Atanáz szavai után Montvai Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa, pártfogó felügyelő intézett pár szót a hallgatókhoz. Gondolataival visszautalt a hétfőn aláírásra került együttműködési megállapodásra, amely a Büntetés-végrehajtási Intézet és a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium között jött létre, és melynek célja, hogy gyakornoki lehetőséget adjon a szakkollégistáknak, és segítse az Intézet munkáját azzal, hogy az elítéltek pár pozitív példával találkozhatnak a diákok személyében és életútjuk történetében.

A vecsernye meghitt hangulatban telt el, befejeztével Makkai László, a kollégium igazgatója megköszönte Püspök Atya és Montvai Zsolt megtisztelő jelenlétét, valamint kifejezte háláját a több mint ötven hallgatónak és munkatársnak, akik részt vettek a rekollekción, végezetül Isten áldását kérte mindannyiuk számára a Nagyböjt hátralévő részére.

A program az EFOP-3.4.1-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

A kép eltávolítva.A kép eltávolítva.

Címkék