Nagyszülők tisztelete

A nagyszülők szeretetét felülmúlni nem lehet!
Bölcsességük jóra tanít minden apró gyereket.

Aranyosi Ervin: A nagyszülők szeretete

Nagyszülők

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tajgai, és mindannyiunknak nagy szüksége van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és türelmesen, tanítanak, nevelnek bennünket.

 Már hagyománnyá vált, óvodánkban hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, szeretetünket nagyszüleink iránt. 2016. február.1 - én délután, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda óvodásai, dolgozói, köszöntötték az óvodások nagyszüleit. Erre a lélekfelemelő műsorra mindenki nagy szeretettel és odaadással készült. A nagyszülők szívében lüktető szeretet és a szemükben csillogó könnycseppek jelezték, hogy mennyire meghatotta őket unokáik kedvessége, köszöntése. A gyermekek versekkel, énekekkel, jelenetekkel kedveskedtek, majd sajátkészítésű ajándékkal köszöntötték a nagyszülőket.

A kép eltávolítva.

"Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel". (Márai Sándor )

A szeretetben a legjobb dolog adni: ölelést, csókot, tanácsot, mindegy mit, csak szívből szóljon.

A szeretet végtelen és határtalan. Minden ember tudja, hogy szeretet nélkül élni nem lehet.  Ez az életünk ereje.

 Ha mi adunk, kapunk is és így lesz teljes a világ együtt szeretetben. A nagyszülők pedig e szeretet köré fonják életüket és próbálják unokáik életét bearanyozni!

 A kép eltávolítva.„A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.” 1( Kor. 13, 4-8)

Kristófné Bekus Éva,  óvodavezető

 

Címkék