Miniszteri látogatás a Szent Miklós Általános Iskolában

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter tett látogatást az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában, pénteken.

miniszteri látogatás

Szijjártó Péter hivatalos látogatásra érkezett április 23-án a borsodi térségbe. Edelényben egy tízhektárnyi területen kialakítandó iparterület alapkövét helyezték el ünnepélyes keretek között. A hivatalos program után a miniszter rövid látogatást tett az edelényi általános iskolában is, ahol találkozott Orosz Atanáz püspökkel.  

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola az edelényi kistérség legnagyobb alapfokú oktatási intézménye. Az elmúlt években több olyan felújítás, bővítés és beruházás történt az intézményben, amelyek modern pedagógia módszerek alkalmazását teszik lehetővé, versenyképes tudás megszerzésére kínálnak lehetőséget, vagy éppen a nyelvoktatás, de különösen a digitális oktatás során jelentenek nagy segítséget és nem utolsó sorban, élményeket visznek a nevelés-oktatás folyamatába, mint például a robotika vagy az integrált játszótér. A miniszter ezeket a helyszíneket tekintette meg az iskolában, majd végül Atanáz püspök vezetésével az iskola kápolnájában egy rövid imádság zárta a látogatást.

a képolnában

Címkék