Metropóliai Nap 2019

Dátum
Hely
Hajdúdorog

Görögkatolikus egyházunk ez évben május 25-én tartja a Metropóliai Napot Hajdúdorogon.

jobbról: Orosz Atanáz, Kocsis Fülöp, Szocska Ábel

 

 

 

A nap fő előadója Dr. Kellermayer Miklós sejtkutató orvos-biológus professzor lesz, az Eucharisztiáról szóló előadásának címe pedig: Gyógyszer a halál ellen.

A kísérő előadást Fülöp metropolita atya tartja, valamint tanúságtevő papok és világi hívek is megszólalnak.

Erre az alkalomra most is minden paptestvért és diakónust kedves feleségével és egész családjával együtt szeretettel várunk, valamint a velük érkező családokat, egyházközségenként kettőt-kettőt. Olyan családokat, házaspárokat hívunk, akikre az atyák később is számíthatnak, egyrészt hogy a Hajdúdorogon elhangzottakról otthon, saját közösségeikben beszámoljanak, másrészt hogy egyházunk további fejlődésének motorjai legyenek.

A családok gyermekeit is hívjuk, kicsik és nagyok jöjjenek bátran, hiszen e gazdag napon ők is találnak majd maguknak tartalmas és izgalmas tevékenységeket. Természetesen csecsemő felvigyázás is lesz, hogy a kisgyermekes édesanyák se maradjanak ki a jóból. Az atyák maguk jelentkezhetnek be, a kísérő házaspárokat, családokat pedig ők írják be az elektronikus jelentkezési lapra.

Ezen a napon hirdetjük ki a családok és nyugdíjasok tudásolimpiájának győzteseit is, őket erről külön értesítjük, hogy szintén be tudjanak jelentkezni.

Nagy szeretettel kérünk tehát minden főtisztelendő atyát, hogy egyházunk hivatásának erősítése érdekében tegyenek meg mindent, hogy felelősen gondolkodó munkatársaikkal együtt minél többen jelen tudjanak lenni ezen közös eseményünkön.

plakát

Címkék