„Mert ha vannak álmaink, Biztos lesznek könnyeink...”

A „Színezd át” programsorozat helyszínét, 2015. november 22-én Miskolc adta, ahol kollégiumunk a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium is képviseltette magát.

Kollégisták

Bár a főszerep nem a miénk volt, sokkal inkább a sok gyermeké és szüleiké, akik a program végéig nagyon lelkesen vettek részt mindenben. Különböző kézműves foglalkozások illetve táncház is várta őket. A rendezvényt jelenlétével és támogató szavaival Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony is megtisztelte. A nap fénypontját azonban az X-faktor győztes Oláh Gergő jelentette, aki híres Törj ki a csendből slágerével mindenkit elkápráztatott.

A mi szerepünk motivációs beszélgetés volt, megismertettük a Szakkollégiumban folyó munkát és buzdítottuk a jelenlévőket és szüleiket arra, hogy a tanuláson keresztül vezet az út az Egyetemig. Őszintén remélem, hogy a gyerekek emlékezetükbe vésték, hogy kellő akarattal és segítséggel el lehet jutni az álmaink megvalósítása felé, hiszen ez lett volna az üzenet számukra.

A program végén Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár asszony meglátogatta a tapolcai kollégiumunkat.

Szajkó Cintia

szakkollégista

Címkék