Megújult a templom Szakáldon

Befejeződtek a szakáldi templom külső felújítási munkálatai, ünnepélyes megáldása - a tervek szerint - július 26-án lesz.

Szakáld, gk. templom

A borsodi település legfőbb nevezetessége a görögkatolikus templom. Építésekor, 1912-ben, a muhi csatában elesettek emlékére ajánlották föl. Emőd filiája, jelenleg Juhász Géza atya teljesít szolgálatot a településen:

"Örömmel adom hírül, hogy a szakáldi görögkatolikus templom külső felújítása a végéhez ért. A felújítás fő forrása a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott EGYH-EOR-19-1211 azonosító számú pályázatán elnyert tizenegymillió forintos támogatása volt. Ezt egészítette ki a Miskolci Egyházmegye támogatása és a hívek adományai. A munkálatokat a Technologies Építő Kft. végezte.

A kívülről immár teljesen megújult templom megáldására 2020. július 26-án templomunk és közösségünk védőszentjének, a Szent és igaz istenős Anna ünnepén, az Atanáz püspök atya által vezetett Szent Liturgia keretében kerül sor. Az alkalomra ezúton is szeretettel invitáljuk honlapunk minden kedves olvasóját!"

„Áldott legyen az Úr neve mostantól mindörökké!”

Címkék