Megújuló templomok és parókiák az egyházmegyében

A május végén áldotta meg Atanáz püspök a felújított sárospataki parókiát

Sárospatak

A Miskolci Egyházmegyében az EGYH-RKI-18-0005 támogatás keretében négy templom; Baskón, Görömbölyön, Sajópálfalán és Vizsolyban, valamint az abaújszántói és sárospataki parókiák felújítása valósult meg. Egerben pedig egy új kápolna került kialakításra. Ez utóbbit a tervek szerint július elején szenteli fel a miskolci püspök.

Eger

A sárospataki parókia átadásáról a Hegyalja Televízió is készített összeállítást. A szintén kívül-belül felújított, műemlék jellegű abaújszántói parókia ünnepélyes megáldására nyáron kerül majd sor. A teljes körű felújításhoz a már korábban elnyert Vidékfejlesztési Program (VP-6-7.4.1.1-16 ) nyújtotta pályázati lehetőség is hozzájárult.

A járványügyi helyzetben bevezetett rendelkezések miatt rendkívül szűk körű hálaadó Szent Liturgiát végzett Atanáz püspök Sajópálfalán, a templom felújítási munkáinak befejezése után. A munkálatok során a torony új vörösrézborítást kapott, a régi nyílászárókat kicserélték, a homlokzatot újrafestették, az udvar új térburkolatot kapott. Rendkívül látványos változáson esett át a baskói templom. Természetesen nem csak színe változott meg, hanem a kevésbé látványos állagmegóvó munkálatokat is elvégezték, nyílászáróit kicserélték.

Baskó

Vizsolyban szintén elkezdődtek a görögkatolikus templom külső felújítási munkálatai kora tavasszal, a nagy körültekintést igénylő előkészülteti munkák után.

További képek

Címkék