Lássátok, lássátok!

Lássátok, lássátok! címmel katolikus közösségek karácsonyi készületet tartottak Miskolcon a Művészetek Házában december 16-án este.

Dániel játék zárókép

Miskolci Egyházmegye Cigánymissziós Koordinációs Irodája által szervezett estén a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola kántor szakos hallgatóinak, valamint az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium kórusának előadásában Dániel játékot tekinthettek meg a jelenlévők. Zongorán kísért Bubnó Tamás, aki a középkorban nagy népszerűségnek örvendő liturgikus játékot magyar nyelvre fordította és színpadra rendezte.

A közösségi estet az egyházmegye főpásztora nyitotta meg. Bevezetőjében Orosz Atanáz megemlékezett Szent Dániel próféta földjén ma is üldözést szenvedőkről. A jelenlévőknek azt kívánta, hogy ez az este forrassza őket közösségbe, hogy minél tökéletesebben élhessék meg keresztény hivatásukat.

Az este folyamán továbbá a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatói, fiatal cigány zenei tehetségek, valamint iskolások és óvodások léptek fel. A karácsonyi készület közös énekléssel zárult.

FÉNYKÉPEK