Középiskolások Szent László zarándokalta

A Magyar Katolikus Püspöki Kar által meghirdetett Szent László évhez kacsolódóan a Miskolci Egyházmegye fenntartásában álló iskolák is csatlakoznak az egyházi vezetők kezdeményezéséhez.

csoportkép

Kovács Lajos, iskolalelkész beszámolója:

Atanáz püspök atya vezetésével, a miskolci Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium és az edelényi  Szent János Gimnázium tanulói és néhány pedagógusa közös zarándoklatot tartott a szalonnai Szent László templomtól a martonyi pálos kolostorig.

Elsőként Szinai Fanni olvasta fel, ismertette velünk Szent László életútját. Püspök atya megtanított minket egy Szent László énekre, majd közösen a megérkezett miskolci diákokkal imaórát végeztünk. Külön köszönjük az Edelénybe érkezett új plébánosnak, Kelemen István atyának buzdító, lelkesítő szavait!

Szalonnától Martonyiig

Atanáz atya az 1092-es szabolcsi zsinat határozataiból jó néhányat ismertetett velünk, ezután indultunk a rakacai tótól gyalogosan a martonyi kolostorhoz. Útközben hol énekeltünk, hol próbáltunk elcsendesedni, vagy épp egy útszéli kereszt előtt imádkoztunk. Némi harapnivaló után megérkeztünk a pálos templom romjához, ahol a déli imaórát imádkoztuk. Mivel az ősi hagyomány szerint keletre nézett a szentélye, ide állítottuk fel a keresztünket, és a szentély felé fordulva imádkoztunk. Anasztázia és Krisztina nővérek is velünk tartottak, akik a szerzetesi eszményekről beszéltek.

Egy napsütéses, szép zarándoklat volt ez, hála legyen az Úrnak érte!

Szaolnnától Martonyiig

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék