Koronavírusban szenvedő segítségére sietett, és maga is elkapta a fertőzést a maronita püspök

Gregory John Mansour püspök, a New York-i Szent Maron egyházmegye vezetője március végén átesett a koronavíruson, és tudja is, hogy kitől kapta el.

Mansour püspök

Amikor Brooklyn egyik utcáján egy férfi rosszul lett és összeesett, Gregory John Mansour maronita püspök éppen ott tartózkodott, és a köhögő ember segítségére sietett. Körülötte hangosan kiabálták, hogy maradjon távol a beteg embertől. Gregory atyán egy héttel később megjelentek a tünetek, és a teszt is kimutatta a COVID-19-et.

„Semmit sem bántam meg. Gondolkodás nélkül, ösztönből cselekedtem, és újra megtenném, ha valaki rosszul lenne” – nyilatkozta a brooklyni NET TV Current News című hírműsorában a főpásztor. Elmondta: a járványhelyzet segített neki abban, hogy még inkább közösséget vállaljon az emberekkel. „Olyan sokan vannak körülöttünk, akik keresztül mennek a szenvedésen, és olyanok is, akik belehalnak a betegségbe.”

Gregory John Mansour időközben felgyógyult a fertőzésből, és elmondta, hogy a vírussal kapcsolatos tapasztalata néhány lelki leckét is adott neki.

„Amikor az ember egyedül van, valóban jut ideje arra, hogy őszintén megvizsgálja az Istennel való kapcsolatát, a viselkedését, a gondolatait és az érzelmi életét, és jobban hozzáigazítsa Isten akaratához. Igazán hálás vagyok, hogy mindezt én is átélhettem” – nyilatkozta a püspök a hírműsornak, majd hozzátette: „Különösen hálás vagyok mindazokért, akik a frontvonalban dolgoznak: az orvosokért, az ápolókért, a kiskereskedelmi munkavállalókért és a gyógyszerészekért, akik az életüket kockáztatják másokért.”