Konferencia a Szakkollégiumban

2016. február 5-én „Terítéken a tudomány” című házi konferenciát tartott a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Cigány Szakkollégium.

Szakkollégium logó

A konferencián Makkai László igazgató és szakkollégiumunk munkatársai mellett jelen volt Szemerszki Mihály atya, egyházmegyénk oktatási referense, mentoraink Dr. Szunyog István, egyetemi docens és Dr. Radeleczki Sándor egyetemi docens.

A rendezvény célja volt, hogy a szakkollégisták megmutassák szakmai tudásukat egymásnak és a jelenlévő mentoroknak, munkatársaknak. Többen féléves beadandó dolgozat elkészítése mellett döntettek, amelyek témája a szakkollégiumi képzésekhez kapcsolódott. Nyolc hallgatónk szóbeli prezentációt tartott TDK-dolgozatáról, illetve más, a szakkollégium által támogatott egyéni tudományos kutatásáról:

  • a pedagógia (Szajkó Cintia: „Siker a sikertelenségben – a hátrányból érkező cigány fiatalok sikeres iskolai életútja, a siker motívumai.” Balázs Tünde: „A heterogén összetételű csoport fejlesztése a KIP segítségével.”)
  • a földrajz (Horváth Barbara: „Ébresztő! Fogy az olaj!”)
  • az informatika (Lakatos Richárd: „Webalkalmazás fejlesztése ASP.NET webkeretrendszerben, MVC programtervezési minta alapján.”)
  • a jogtudomány (Galyas Dalma: „Az ellátott jog érvényesülése intézményes kereteken belül.”)
  • és a zene (Oláh Bernadett: „Bartók Béla népdalgyűjtései és népdalfeldolgozásai.”, Burai Sándor: „Paganini, "az ördög hegedűse." Kósa József: „Az „ezerarcú” Liszt területéről.”).

A kérdések és a hozzászólások segítették hallgatóinkat, hogy milyen irányba folytassák tovább kutatásaikat. Az előadások, a kutatások megerősítettek minket abban, hogy „a tudomány egyesít minket a hitben”. Büszkék vagyunk szakkollégistáinkra, munkájukra, erőfeszítéseikre, áldást kérve további munkájukra.

A program az NTP-SZKOLL-M-15-0006 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

logó

Címkék