Keleti teológia, bizánci lelkiség II. előadás: A bizánci és a nyugati liturgia (Dobos András rektor)

A Görögkatolikus Metropólia szervezésében Keleti teológia, bizánci lelkiség címmel elindított képzés tovább folytatódik a Párbeszéd Házában. A második előadás október 14-én 18 órakor kezdődik.

plakát

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola dogmatika tanára tart összehasonlító ismertetést mind a keleti, mind a nyugati liturgia fejlődéséről, azok egymásra való hatásáról, hasonlóságairól és különbségeiről.

Az előadásokra igen nagy az érdeklődés, eddig mintegy százhúsz jelentkező kapcsolódott be az élő előadás követésébe.

A képzés előadásai továbbra is ingyenesen látogathatók. A járványhelyzetre való tekintettel azonban a Párbeszéd Házában személyesen jelen lévők számát 50 főre kell korlátoznunk. Ezért azt kérjük, hogy akik személyesen jelen kívánnak lenni az egyes előadásokon, a képzési hét elején, hétfő reggel 8:00 és kedd este 18:00 óra között (ez alkalommal tehát október 12–13-án) jelezzék részvételi szándékukat a keleti.teologia@szentatanaz.hu email-címen. A bejelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk rögzíteni.

Mint korábban is jeleztük, a képzésen nemcsak személyesen, hanem online formában is részt lehet venni, a személyes jelenlét és az online követés egyenrangúak. Aki minden feladat megoldását elküldi a fent jelzett email-címre, a személyes részvételtől függetlenül megkapja a képzés elvégzését tanúsító oklevelet. Az előadásokat rögzítjük, azok tehát utólag is megtekinthetők.

Az élő közvetítés követése, a felvett előadás újra megtekintése valamint az egyes előadások szövege, az azokhoz kapcsolódó feladatok, egyéb kapcsolódó segédanyagok megtalálhatók a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola honlapján a következő címen: https://szentatanaz.hu/index.php/keleti-teologia-bizanci-lelkiseg-eloadassorozat-a-parbeszed-hazaban

A képzés első féléves programja:

plakát

Címkék