Karácsonyi készülődés VI.

A Miskolci Egyházmegye köznevelési intézményei változatos programokkal segítették a gyermekek karácsonyi készületét. A mostani részben az edelényi Szent Miklós általános iskola karácsonyt megelőző programjaiba pillanthatunk be.

karácsonyi koncert az iskolában

Védőszentünk, Szent Miklós ünnepe

Iskolánkban december 5-én tartottunk védőszentünk, Szent Miklós ünnepét. Ebből az alkalomból alkonyati zsolozsmát (vecsernye) énekeltünk közösen.

Hálásan köszönjük Püspök atyának, hogy Szent Miklós követeként meglátogatta intézményünket, s nevében megajándékozta gyermekeinket!

FÉNYKÉPEK

"Jót tenni jó!"

Célba értek intézményünk adományai, melyeket tanulóink, szüleik, munkatársaink gyűjtöttek össze a karácsonyi böjt kezdete óta (november 15.). A sok-sok ajándék értékét tovább növelte, hogy gyermekeink szívből adták mindazt, mit a böjt alatt maguktól megvontak.
Mégis a legnagyobb ajándék a személyes találkozás volt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeivel, nevelőivel. Az elkészült fotókkal szeretnénk köszönetet mondani minden jószívű adományozónak! A fényképek Nagyszalontán és Székelyhídon készültek.
Külön köszönet Hadobásné Évike tanárnőnek, aki immár több éve szervezi, vezeti a gyűjtést! Köszönjük a kísérő nevelőknek, dolgozóknak, szülőknek is a mai nap áldozatvállalását!
FÉNYKÉPEK

Karácsony előtti jótékonysági vásár iskolánkban

Igazi "vásári" hangulat, gazdag kínálat, sok-sok szép kézműves termék, régi mesterségek gyümölcsei, érdeklődő közönség jellemezte a tegnapi napunkat. Gyermekeink tudása ez által is gyarapodott.

Köszönjük a program szervezését Fóris Mártonné, Marika tanító néninek és lelkes segítőinek!

FÉNYKÉPEK

Karácsony előtti gála

2016. december 12-én tartottuk iskolánkban a karácsony előtti gálánkat, amelyen az alapfokú művészeti iskolás tanulóink és tanáraik léptek fel. Gyermekeink különböző hangszereken ( klasszikus furulya, népi furulya, zongora, gitár) szólaltatták meg a karácsonyi időszak legszebb zenei műveit. Ez a koncert egyben felkészülési lehetőség is volt a januári féléves vizsgákra. Ezúton is köszönjük tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak áldozatos munkáját.

FÉNYKÉPEK