IX. Lakatos Menyhért Szavalóverseny

A Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban idén kilencedik alkalommal rendeztek szavalóversenyt Lakatos Menyhért író tiszteletére.

szavaló gyerek

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben már 9. alkalommal kerülhetett megrendezésre a Lakatos Menyhért Szavalóverseny a Görögkatolikus Roma szakkollégiumban. Tíz iskola 20 diákja jelentkezett a versenyre, akik két korcsoportban szerepeltek.

versenyzők

Mint minden alkalommal, most is Lakatos Menyhért egyik költeményét választottuk kötelező versnek, melynek címe India hódol fiának. Emellett mindenkinek készülnie kellett egy szabadon választott verssel is. Nagyon színvonalas volt a verseny, a diákok izgalma nem nyomta rá a bélyegét a szavalatokra. Így gondolta az általunk felkért háromtagú zsűri is, akiknek ezúton is köszönjük szépen a munkájukat.

A zsűri elnöke Juhász Géza atya, első helynök az eredményhirdetés előtt tartott értékelőjében kihangsúlyozta, hogy minden jelenlévő versenyző nagyon ügyes volt, és külön gratulált nekik, amiért mindenki megtanulta a kötelező verset, ami elég nehéz nyelvezetű és sokféleképp értelmezhető volt. Valamint elmondta, hogy bár a versenyzés alapja az, hogy helyezetteket választunk, ezen a versenyen mindenki győztes.

a zsűri

Zsűritársai Hadházi Renáta, magyar nyelv és irodalom mesterszakos hallgató, szakkollégista, és Horváth Xénia, végzős magyar, történelem szakos hallgató voltak. Büszkeséggel töltötte el a kollégium vezetőségét, hogy a szavalóverseny egykori megálmodója, volt szakkollégistánk, Szajkó Cintia a mostani alkalommal, mint felkészítő tanár érkezett diákjaival.

A verseny helyezettjei, első korcsoport:

  • Első helyezett Dolányi Szabolcs (Monoki Kossuth Lajos Általános Iskola), felkészítő tanára Szajkó Cintia.
  • Második helyezett Gulyás Bence (Monoki Kossuth Lajos Általános Iskola), felkészítő tanára Szajkó Cintia.
  • Harmadik helyezett Lakatos Liliána (Borsodi Általános Iskola, Kincsessziget Tanoda, Edelény), felkészítő tanára Szemán Tiborné.
  • Különdíjas lett Juhász Zoé (Nyárády András Általános Iskola), felkészítő tanára Szepesi Krisztina.

díjátadás

A verseny helyezettjei, második korcsoport:

  • Első helyezett Jauernik Irén (Don Bosco Általános Iskola, Szakképzőiskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium), felkészítő tanára Molnár Mariann.
  • Második helyezett Rácz Letícia (Don Bosco Általános Iskola, Szakképzőiskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium), felkészítő tanára Molnár Mariann.
  • Harmadik helyezett Szmoszna Ferenc (Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium), felkészítő tanára Sajgó Ágota.

Köszönjük szépen az összes jelentkezőnek és felkészítő tanáraiknak, hogy részt vettek a versenyünkön, és külön köszönjük a zsűrinek, hogy elfogadta felkérésünket erre a hálás feladatra. Reméljük, jövőre újra találkozunk a csapattal és még többen leszünk.

 Budai Katalin

Címkék