„Isten jelenlétében élni”

Tizenkettedik félévét kezdte meg a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium

Szakkollégisták

2017. február 7.-én a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium ünnepélyes keretek között megkezdte működésének tizenkettedik félévét. A közös kápolnai imádság után Makkai László igazgató úr köszöntötte a régi és új hallgatókat, és arra kérte őket, hogy bármit is tesznek, mindig Isten jelenlétében éljenek, akár a tanulmányaikról, akár a magánéletükről, vagy emberi kapcsolataikról legyen szó. Ezt követően a munkatársak összefoglalták az előző félévet, melynek új elemei a virtuális roma szakkollégiumi valamint a gyakornoki program. Ebben a félévben két hallgatónk a Miskolci Vízügynél töltött be gyakornoki pozíciót, ennek öröméről és a lehetőségről be is számoltak társaik előtt. A program egyben tükrözi intézményünk azon törekvését, hogy a roma szakkollégium hallgatói a gyakorlati életben is kipróbálhassák azt, amit egyetemi tanulmányaik alatt elméletben már elsajátítottak.

szakkollégiumi előadás

A 2016-2017-es tanév őszi félévében két hallgatónk szerzett nyelvvizsgát, négyen nyújtottak be TDK dolgozatot, egy hallgatónk alapfokú diplomát szerzett, és egyúttal felvételt nyert mesterképzésre is, továbbá egy szakkollégistánk ERASMUS ösztöndíjjal Németországban töltött több, mint két hónapot. Toborzási alkalmaink során négy középiskolát látogattunk meg, amelynek köszönhetően közel 300 diákkal sikerült felvennünk a kapcsolatot és megismertetnünk a szakkollégium és a Miskolci Egyetem kínálta lehetőségeket. Kölcsönös együttműködési megállapodást írtunk alá a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karával, közös felelősségvállalást érezve a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása, a felsőoktatásba való bekerülésük segítése kapcsán.

Bízunk benne, hogy további sikeres és eredményes félévek elé tekintünk, ehhez kérjük a jó szándékú emberek imádságát és az Isten bőséges áldását.

Somosi Ágnes Katalin

programszervező, rendezvény-koordinátor

logo

Címkék