Ismerjük meg egymást!

A 2016. április 18.-án a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola hittanár hallgatóinak mutatkozott be.

Logó

Ismerjük meg egymást! – a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola látogatása

Kollégium

A 2016. április 18.-án szakkollégiumunk a 2015 októberében aláírt együttműködési megállapodásnak is köszönhetően lehetőséget kapott arra, hogy működését, programját és célkitűzéseit bemutassa a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola hittanár hallgatóinak. A csapatot Dr. Obbágy László atya vezette.

Megérkezésükkor kávé, üdítő és aprósütemény fogadta a látogatókat, akik előtt még hosszú nap állt, hiszen több környező települést és intézményt is meglátogatnak tanulmányi kirándulásuk keretében. Annak érdekében, hogy ne raboljuk el a fiatalok teljes délelőttjét, Makkai László, szakkollégiumunk igazgatója, görögkatolikus egyetemi lelkész röviden bemutatta a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészséget, annak munkatársait, az általuk rendszeresen vagy alkalmanként megrendezett programokat. Továbbá saját tapasztalataival egészítette ki beszámolóját, amellyel mintegy megerősítette a Lelkészség jelenlétének fontosságát a Miskolci Egyetemen.

Ezt követően igazgató úr pár mondatban elmesélte a KRSZH, valamint a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium létrejöttének történetét, és az elmúlt évek modernizációjáról, a programok és a kínált lehetőségek egyre bővülő tárházáról is tájékoztatta a vendégeket. Őt követte Somosi Ágnes, a szakkollégium külső kapcsolatainak koordinátora, aki a toborzási- és alumni rendszerről, valamint a hallgatók által végzett közösségi szolgálatról és a kortárs mentorálásról beszélt (ez utóbbi az intézmény új, 2016-os programeleme). Őt Beri Hilda programszervező, rendezvénykoordinátor követte a felszólalók sorában. Hilda, mint volt szakkollégista, személyes példájával mutatta be, milyen sokat adott neki a szakkollégium, milyen érzés hallgatóból munkatárssá avanzsálni, hogyan váltak lakótársai a legjobb barátaivá.

Vendégeink türelemmel és érdeklődéssel hallgatták beszámolóinkat, végezetül a szakkollégium körbejárása és az elköszönés után buszra szálltak, hogy folytassák útjukat. Örültünk a találkozásnak, és reméljük, mihamarabb megismételhetjük azt!

A kép eltávolítva.A program az EFOP-3.4.1-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Somosi Ágnes

külső kapcsolatok koordinátora

Címkék