Imádkozzunk közösen Máriapócson a békéért!

Dátum
Hely
Máriapócs

Február 24-én támadta meg Oroszország Ukrajnát, és a harcok azóta is folyamatosak. Május 21-én az Istenszülőhöz fordulva imádkozhatunk azért, hogy béke legyen a világban és a háború minél hamarabb érjen véget.

kép

A Hierarchiák Tanácsa hálás szívvel köszöni meg a főtisztelendő atyáknak és minden adakozónak azt az óriási segítséget, melyet akár használati tárgyak, tartós élelmiszer akár pénz felajánlásával nyújtott. A metropóliai gyűjtés eredményeként jelentős összeg érkezett be a Metropólia számlájára. A háború sajnos még nem ért véget, így további adományokra is nagy szükség van. 

Köszönet jár azoknak az atyáknak és munkatársaknak is, akik hozzájárultak ezen adományok összegyűjtéséhez és továbbításához. Kiemelten elismerés illeti azokat az egyházmegyei munkatársakat, akik rendszeresen járják az utat oda-vissza Kárpátaljára. Nagy köszönet még az önkénteseknek, akik éjszakákon át is rendelkezésre állnak. Közéjük tartoznak azok a kispapok, akik nyelvtudásukkal is segítik ezt a tevékenységet. Isten jutalmazza meg őket szolgálatkészségükért! 

Az adományokat, önkéntes segítőket továbbra is szívesen fogadjuk, mindemellett pedig a békéért is rendíthetetlenül imádkoznunk kell. A háború miatt szenvedőkért és bajbajutottakért, illetve az őket áldozatos odaadással segítő önkéntesekért közös imádságot tartunk Máriapócson május 21 -én. A 11.30-kor kezdődő főpapi Szent Liturgiára szeretettel várjuk mind a hazánkba érkező menekülteket, mind pedig az őket megsegítő munkatársakat.

Szerző: Görögkatolikus Metropólia

Címkék