Idősek köszöntése Ózdon

Októbert az idősek hónapjaként is számon tartjuk. A szépkorúak sokat segítenek, segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával a fiatalabb generációknak. Teszik ezt az ózdi parókián is.

idős asszony köszönt óvodás korú gyermek

„Adná az Isten, hogy mindazt az értéket, mit bennük kiérleltek a hosszú évtizedek, azt megtudják osztani velünk, s bennünk legyen annyi alázat, hogy befogadjuk azt a bölcsességet, ami gazdagabbá teheti világunkat!” (Csaba testvér)

Október elején ünnepeljük az idősek világnapját, parókiánk azonban október vége felé terelgeti évek óta a közös találkozás és ünneplés eseményét. Tesszük ezt azért, mert mindenszentek és halottak napjának ünnepei az özvegyek életére gyakran nehéz lelki terheket rónak. Ezekben a napokban a közösség élményének megtapasztalásával próbálunk segíteni mindazoknak, akik gyakran családjuktól távol, egyedül élik életüket városunkban.

idősek asztalok körül

Idősebbek és fiatalabbak találkoztak ezen a délutánon, ahol az óvodások műsora, a tangóharmonika élő zenéje, egy finom ebéd és némi jóízű beszélgetés segített mindannyiunkat a megemlékezés napjaiban. Tanúságtételek, bölcsességek, a sok évtized tapasztalatai törtek fel a jelenlévőkből, és mi igyekeztünk ezeket befogadni, hogy azokat be tudjuk építeni mindennapjainkba.

ovódások műsort adnak

Bodnár Dániel, parókus

Címkék