Hittanos találkozó és sportnap Edelényben

A Miskolci Egyházmegye november 14-én rendezte meg a már hagyománnyá vált hittanos találkozót Edelényben.

Edelény templom
Edelény iskola

A gyerekek, az őket kísérő atyák, hitoktatók és szülők először a templomban gyűltek össze, ahol Szent Liturgián vettek részt. Polgári Bence atya a prédikációjával a gyermekeket motiválta. Egy nehéz, de nemes feladatra kért meg két gyermeket; amőbázniuk kellett, de nem a megszokott módon. A játék célja az volt, hogy a gyermek ne önmagának, hanem a társának szerezzen több pontot, és őt segítse a győzelemre. Kezdetben sikerült úgy játszaniuk, hogy a társuknak kedveztek, de a végére megfáradt a próbálkozás és „besikerült" egy-egy pont a saját oldalukra is.

Bence atya ezzel a kis játékkal és a hozzá fűzött magyarázattal azt az útravalót szemléltette, hogy segítsünk másoknak, figyeljünk azokra, akik lemaradnak, de ne csak a találkozó napján, hanem máskor is; iskolában a társainknak, otthon családtagjainknak, egyházközségünkben. A karácsony előtti bűnbánati időszakban különösen figyeljünk oda felebarátunkra, formáljuk magunkat, hogy minél segítőkészebben érkezzünk el Karácsony ünnepéhez.

A Liturgia után a hittan- és sportvetélkedőn - sorversenyen, floorball meccsen, kvízjátékon és hittanos teszten - mérhették össze képességeiket a résztvevők. A versengésen tíz csapatban, közel 140 gyerek vetélkedett egymással, Szirmabesenyő, Edelény (2 csapat), Sajóvámos, Emőd, Diósgyőr (2 csapat), Kazincbarcika, Homrogd, Rakaca, Rakacaszend, Múcsony, Komlóska egyházközségeiből. Finom ebéddel vártak bennünket az iskola éttermében, mely után az eredményhirdetés és a megérdemelt jutalom következett. A záró ima befejeztével még néhány egyházközség gyermekeinek – kihasználva az iskola szépen felújított tornatermeit – lehetősége volt további közös játékra is.

Köszönjük a szervezőknek, hogy ismét egy szép napot tölthettek együtt Egyházmegyénk hittanosai. Hogy sikerül-e az útravalót hazavinniük a gyerekeknek és másoknak is adnak-e belőle? Úgy gondolom, hogy szeretettel, jó példával, odafigyeléssel segíthetünk nekik ebben.

További képek

Címkék