Házasság hete 2020

Dátum

Hazánkban 2020-ban tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Egyházmegyénkben több helyszínen is programokkal várják a házaspárokat és a házasságra készülőket.

logo

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap (február 14.) környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

A házasság hete arcai idén Semsei Rudolf üzletember és felesége, Dobay Eszter. A rendezvénysorozat idei mottója: "Csapatjáték szerelemmel"

Az egyes programokról a parókiákon tájékozódhatnak, az alábbiakban néhány helyszín programját ajánljuk figyelmükbe:

SÁROSPATAK

Február 9-én, a házaspárokért felajánlott liturgián a párok  áldásban részesülhetnek.

FELSŐZSOLCA

2020. február 9-én, a 9 órakor kezdődő Szent Liturgiát a házaspárokért és a jegyesekért ajánlják fel a görögkatolikus templomban.                        

Február 9-én 14.00 órától ünnepi összejövetelt tartanak a Bárczay kastélyban a "Csapatjáték szerelemmel" szellemében. A városi ünnepségen köszöntőt mond a város polgármestere és a NOE elnöke, elmélkedés hangzik el a házasság hete idei mottójáról a történelmi egyházak képviselőitől és köszöntik a jubiláló házaspárokat is.

MISKOLC

2020. február 16-án, 16:00-tól várják a  fiatal, alig néhány éve házasságban élőket a Miskolc-belvárosi Parókia  hittantermébe ( Szeles u. 43. ) egy közös beszélgetésre  és agapéra.

plakát

MÚCSONY - SAJÓSZENTPÉTER

Február 9-én, vasárnap, 15.00-tól a sajószentpéteri és múcsonyi házaspárok számára Házaspárok útja Miskolcon,  a Kálvária dombon, Jármi Zoltán és Szepesi Szilárd parókus atyák vezetésével.

EDELÉNY

plakát

ÓZD

plakát

Február 14-én, 18.00 órától házasság heti filmklubba várják, nem csak a házaspárokat az Ózdi Görögkatolikus Parókián.

Február 15-én, 16.00 órától az Ózdi Görögkatolikus Parókián Makkka László atya tart előadást Éghajlatváltozás a házasságban címmel.

Címkék