Fiatal kutatók nemzetközi konferenciája

A Doktoranduszok Országos Szövetsége idén már kilencedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciáját Nyíregyházán, a Hittudományi Főiskolán március 1. és 3. között.

plakát

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Hittudományi Osztálya minden évben megrendezi a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciáját, amelyre 2019-ben kilencedik alkalommal kerül sor.

A komoly múltra visszatekintő rendezvény a Hittudományi Osztály éves programjai közé tartozik, s általa egy olyan hagyományt kíván folytatni, amely bemutatkozási lehetőséget nyújt azon PhD hallgatóknak és fiatal kutatóknak, akik arra tették fel tudományos pályájukat, hogy a legkülönfélébb aspektusokból tanulmányozzák a hit misztériumát.

A tanácskozásnak ebben az évben – a rendezvény történetében először - a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ad otthont azért, mert ez a főiskola Magyarország egyetlen görögkatolikus felsőoktatási intézménye és a konferencia megrendezésével szeretné a Hittudományi Osztály ráirányítani a figyelmet nem csak erre a főiskolára, hanem magára a görögkatolikus egyházra is.

Március 1-én, pénteken 16 órakor kezdődik konferencia ünnepélyes megnyitója, melyen elhangzanak a rendezvény védnökeinek köszöntő szavai, majd az érdeklődők a Liturgiatudományi, Alkalmazott Teológiai illetve a két Egyháztörténelmi szekció munkálataiba tekinthetnek be.

A konferencia második napját olyan neves oktatók, kutatók előadásai vezetik fel, akik maguk is fontosnak tartják az utánpótlás kinevelését, a fiatal kutatók előrehaladását a teológia és a hozzá kapcsolódó tudományok területén. A rendezvényt Patsch Ferenc SJ, Csiszár Klára és Nagypál Szabolcs plenáris előadásai nyitják 9 órától, majd 11 órától megkezdődnek az ülések a Szentírástudományi, Vallástudományi, Egyházjogi és az Egyháztörténelem I-II. illetve az Alkalmazott Teológiai, Szisztematikus Teológiai és az Interdiszciplináris szekciókban.

A rendezvényen idén 65 előadás hangzik el, melyek rövid összefoglalói megtekinthetőek a konferencia rezümékötetében, mely a LINKEN keresztül is elérhető.

A részvétel nincs előzetes regisztrációhoz kötve, a DOSZ Hittudományi Osztályának tagjai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!