Feltámadási vecsernye a teremtett világ érdekében

Egyházi évünk első napján, szeptember elsején, szombaton tartjuk a teremtésvédelem imanapját. Ferenc pápa a szerdai katekézis után a következő bejelentést tette:

Ferenc pápa

„A ránk következő szombaton lesz a teremtésvédelem ima-világnapja, melyet együtt tartunk az ortodox testvéreinkkel illetve a többi keresztény egyház és közösség csatlakozásával. Ez évi üzenetemben a víz kérdésére szeretném felhívni a figyelmet, mely olyan közjó, amit védelmezni kell és mindenki számára elérhetővé kell tenni. Hálás vagyok a különféle kezdeményezésekért, melyet a  részegyházak, a megszentelt élet intézményei és más egyházi közösségek tesznek ennek érdekében. Mindenkit arra szólítok fel, hogy szombaton csatlakozzék ehhez az imádsághoz, melyet a közös házért, a közös otthonunk védelméért ajánlunk fel.”

A Pápa fölszólítását magunkévá téve mi, görögkatolikusok is csatlakozni kívánunk ehhez a kezdeményezéshez. A hierarcha atyák javaslata, hogy aki teheti, a nap során egyénileg vagy közösségben imádkozzék ezért, este pedig a föltámadási vecsernye keretében templomainkban is legyen közös imádság erre a szándékra. Imádkozzunk a vízellátás hiánya miatt szenvedő testvéreinkért, de azokért is, akik bármilyen módon enyhíteni tudnak ezen a súlyos szükségen, illetve hozzájárulnak teremtett világunk megvédéséhez.

Mindenkit szeretettel hívunk templomainkba a szombat esti vecsernyei imádságra és arra, hogy ezen a napon különösen, de éppen úgy az év minden napján tevőlegesen is járuljanak hozzá a teremtett világ védelméhez és megóvásához.

Címkék