"Ezerszer is igen" - házasság hete (nem csak) online

Házasság hetén is sajátos körülményekkel, kihívásokkal kell szembe néznie minden párnak, családnak. Az egymásra figyeléshez ajánlunk jó ötleteket az ózdi parókia segítségével.

igen

Szerelmi kalandtúra címet kapta az a társasjáték, amit tavaly már több ózdi (házas)pár sikeresen „teljesített”. Az idei feladatok leírása, teljesítése idén az online térbe került, ami a LINKRE kattintva érhető el. Szeretettel ajánljuk minden házaspárnak, hiszen ha nem  is tudnak minden feladatot teljesíteni, meríthetnek ötletet, és ha csak a játék kedvéért, csak egy-egy plusz órát  is lehet „felhőtlenül” együtt töltenek. Ez már egy  kiindulási pont, egy olyan tapasztalat lehet, ami elindíthat egy mélyebb beszélgetést, vagy éppen megmutatja, hogy igen; máskor is érdemes valamit együtt csinálni - mondta el Bodnár Dániel parókus, a játékok célja kapcsán. Érdemes jelentkezni is, hiszen négy feladat megoldása is elegendő a nyereményekhez.

lábnyomok a hóban, templom

Ezerszer is igen – az idei Házasság hete jelmondata. Az ózdi egyházközség ezer darab kimondott igen összegyűjtését tűzte ki célul. Gyűlnek a szív alakú kártyákra leírt „igenek” a templom falán. Miközben valaki leírja/kimondja újra az ő saját igenét a másikra, olyan beszélgetések indulnak el a párok között, amire senki nem számított, mesélte Dani atya. Alkalommá vált arra, hogy az emberek kimondják aktuális boldogságukat, vagy éppen gondjukat, és ezek a beszélgetések kapaszkodókká válhatnak. A parókia házaspárjai is gyűjtik az igeneket, eközben a másik párt meghallgatva, ötletek kerülhetnek elő; kinek hogyan sikerült ezt vagy azt megoldani ami nem működött, és akár a saját szeretetnyelvére le tudja fordítani, alkalmazni. Nem receptek ezek persze, hanem csak kapaszkodók, irányok. A boldog házasság sem azt jelenti, hogy abban nincsenek gondok, viták, nézeteltérések, de van megértés, elfogadás, megoldás.

Házasságok fagypont alatt és felett címmel tart előadást Makkai László atya  február 14-én, az ózdi templomban. Körülbelül 11 órától, azaz a 10 órakor kezdődő Szent Liturgia után, amikor áldásban is részesülhetnek a házaspárok.

Fogadják szeretettel az ózdi házaspárok tanúság tételét Házasságunk oszlopai címmel. 

Címkék