Esélyért díj

„Esélyért díjat” nyert a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Hallgatója.

Szakkollégista

Második alkalommal nyert Esélyért díjat a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója. Első alkalommal Balogh Tibor politológus egyetemista nyerte el TDK dolgozatával ezt a rangos elismerést, aki 2011-től volt tagja közösségünknek.

 Ebben az évben Budai Katalint, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóját találták méltónak erre az elismerésre. Budai Katalin immár négy éve tagja a Cigány Szakkollégiumnak, ezzel egy időben kezdte meg egyetemi tanulmányait. Intézményünk által biztosított mentora, Dr. Vinnai Edina segítette és felügyelte a TDK dolgozat elkészítését, a végső dolgozatot az Ő javaslatára terjesztették fel az Esélyért díjra. A több mint tíz pályázó közül a bíráló bizottság szakkollégistánk munkáját találta megfelelőnek erre az elismerésre, amit azok kaphatnak, akik törékeny csoportból kerülnek ki, vagy azokkal a csoportokkal foglalkoznak tudományos munkájukban. Talán a dolgozat címe is felkeltheti az érdeklődők figyelmét: Diszkrimináció a törvények és az áldozatok szemén keresztül.

Bízunk benne, hogy immáron öt éve működő szakkollégiumunk tovább tudja segíteni a roma fiatalokat egyetemi és szakkollégiumi tanulmányaikban, hogy sikeres fiatalok, és jó Keresztények legyenek.

Makkai László

igazgató

Címkék