Érettségi előtt

Nem hagyományos tanév után, május 3-án, a magyar írásbeli érettségivel kezdődik középiskolásaink egyik legnagyobb megmérettetése

logo

„Fiam! Ha megfogadod szavaimat és megőrzöd magadnál parancsaimat, megnyitod füledet a bölcsességnek, és szívedet az okosság megismerésére adod, sőt, ha hívod a bölcsességet, és szívedet az okosságra hajtod, ha keresed azt, mint az ezüstöt, és kutatod, mint a rejtett kincset: akkor megérted az Úr félelmét, és megtalálod Isten tudását, mivel az Úr adja a bölcsességet,
s az ő szájából származik a tudás és az értelem.”
  (Péld 2,1-6)

A Példabeszédek könyvének bölcsessége vigasztalás és remény lehet a most érettségire készülő diákok számára is. Azért is fontos mindez most 2021 tavaszán, mert végzős érettségiző diákjaink úgy készülnek erre a nagy megmérettetésre, hogy az utóbbi esztendőben alig volt lehetőségük jelenléti oktatásban tanulni. A digitális oktatás persze sok szempontból áthidalja a távolságot, de azt hiszem soha nem fogja pótolni a személyes találkozást, ami nem csupán érzelmileg fontos, de sok esetben a hatékony tanulásnak is a záloga lehet.

A Miskolci Egyházmegye, azaz a MEKIF fenntartásában három helyszínen zajlanak érettségi vizsgák. Edelényben a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnáziumban, Technikum és Kollégiumban, Miskolcon a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnáziumban, Sátoraljaújhelyen a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban  több száz diáknak kell számot adnia  tudásáról.  A ballagók tarisznyájába jelképesen  Atanáz püspök áldása is belekerült.

üzenet

A Georgikonban a végzős technikumi osztályok mellett a levelezős gimnazisták is készülnek a nagy megmérettetésre idén is csak írásban.

tarisznyák

Imádkozzunk közösen, és kérjük a mindenható Istent, aki bölcsességet ad, s akitől származik minden tudás és értelem, hogy adjon erőt fiataljainknak a sikeres vizsga letételéhez.

Az edelényi végzősök tablói

Papp Zoltán, igazgató (Georgikon)

Címkék