Energiahősök a Szent János Gimnáziumból

Az edelényi középiskola környezetvédelem szakos diákjai összesítésben második helyezést értek el a Zöld Akció Egyesület megyei, környezeti nevelés versenyén.

a csapat

„Minden általa és érte teremtetett.” (Kol 1,16)

A Teremtésvédelem szívügye iskolának, ezért a diákok keresztény nevelése mellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, a teremtett világ védelmére.

Az elmúlt hetekben óriási sikert értek el a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium környezetvédelem szakos diákjai.

A Zöld Akció Egyesület „EnergiaHősök” címmel, három  internetes forduló és egy döntő keretében, környezeti nevelés vetélkedőt hirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolás diákjai számára.

Az iskola Ökoenergia csapata 44 csapat közül bejutott a legjobb 3 közé, a döntőbe.

A csapat tagjai: Hajdu Zoltán, Kovács Botond, Mida Sándor.

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok ismereteket szerezzenek az energiatudatosság témakörében. A feladatok során a versenyzők interaktív formában szerezték meg az ismereteket, valamint gyakorlati és számolási példákon keresztül mélyítették el tudásukat. A feladatok megoldásaihoz a kémia, a földrajz, és a fizika tantárgyak ismereteire,  és természetesen környezetvédelmi ismeretek volt szükségük. A csapatok játékos feladatok révén megismerkedtek az alapfogalmakkal, az energiatakarékosság és a megújuló energia kérdéskörében, felmérték energiafogyasztásukat, változtatásokat javasoltak, tervet készítettek saját háztartásukra kreatív, vizuális formában.

A döntőben első helyen végeztek, összesített eredményként

a II. helyet szerezték meg diákjaink.

A csapat felkészítésében Csikász Orsolya és Tóth Kitti tanárnők vettek részt.

 

 

Címkék