Első, de nem utolsó kiadványunk

Miskolci szakkollégisták és kárpátaljai keresztény fiatalok írásaiból készült közös kiadvány

a könyv borítója

A miskolci Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium és a határon túli II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóinak tudományos publikációit a „ Tudás határok nélkül” avagy a Romzsa Tódor Szakkollégium hallgatói és Kárpátaljai keresztény fiatalok válogatott írásai címet viselő kiadvány megjelenése az NTP-SZKOLL-0003 azonosítószámú projekt keretében valósulhatott meg.

kollégisták disszertációinak megjelenésével erősíteni szeretnénk a határon túli keresztény fiatalok iránti elkötelezettségünket, kifejezni szeretetünket azon kárpátaljai hallgatók felé, akik eljuttatták munkáikat, hogy tudományos írásaik egy közös kiadványban szerepelhessenek a Miskolci Egyetem diákjaival. Célja az együttműködés, tehetséggondozás, felelősségvállalás és a keresztény szemlélet erősítése a tudományos életben.

Makkai László atya az előszó végén tökéletesen összefoglalta a kiadványunk jelentőségét. Zárásként a szavait idézném:

„ Jelentsen ez a kis kötet mindannyiunk számára reményt arra, hogy az együttműködés nem csak papíron létezik, és legyen eszköze a szívünk diktálta egymás iránti szeretetünk kifejezésének.”

Köszönettel tartozunk a Romzsa Tódor Szakkollégium és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tehetséges és szorgalmas hallgatóinak.

Szöveg: Romzsa Tódor Szakkollégium