Elkezdődött az idei KATTÁRS

Ünnepi megnyitóval kezdődött el szeptember 16-án 13 órakor az idei kétnapos Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) a budapesti Március 15. téren. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által létrejött rendezvény ez évi mottója: „Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk!” - a KATTÁRS az irgalmasság rendkívüli szentéve jegyében Jézust, mint a Katolikus Egyház szociális munkájának forrását állítja a középpontba. A Szent Márton-évet is ünneplő rendezvény színes programját kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, játékok, kiállítások és konferenciák alkotják, melyet idén közösségi sportprogramok is kiegészítenek.

logo

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia negyedik alkalommal rendezi meg a KATTÁRS-at, amelynek fő célja bemutatni minden érdeklődő számára az Egyház társadalmi tanítását. Először 2013-ban Budapesten, majd 2014-ben Miskolcon, tavaly pedig Debrecenben zajlott a rendezvény. A kétnapos eseménynek idén újból Budapest ad otthont szeptember 16án és 17-én, a belvárosi Március 15. téren. A korábbi évekhez hasonlóan az idei KATTÁRS elsősorban azt szeretné bemutatni, hogy a Katolikus Egyháznak az evangélium alapján van megoldása a mai kor társadalmi kérdéseire és problémáira.

Jézus Krisztusban pedig Isten mindent kimondott, amit az emberiséggel közölni akart. Az Ő megváltó műve és az Ő tanítása ma is világosság a számunkra. (…) Erre szolgálnak a Katolikus Társadalmi Napok. Közösen keressük Krisztus válaszát. Erőt és lelkesedést merítünk egymás sikeréből. ” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a rendezvény hivatalos megnyitó ünnepségen az egybegyűlteket Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a rendezvény fővédnöke.

A rendezvényen többek között a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény diákjai is fellépnek, valamit a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium is bemutatkozik.