Dobogós helyen az edelényi középiskolások

Országos idegen nyelvi versenyen második helyen végzett az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium csapata.

csoportkép, a versenyzők és tanáruk

 Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium egy csapata részt vett a HEBE Kft. országos idegen nyelvi versenyén, amelynek témája az ősz a német nyelvű országokban.

A feladatok között szerepeltek őszi szokások, érdekességek, totó, nyelvtani feladatok, időjárás jelentés- ill. plakátkészítés. A verseny során a diákok megtapasztalták a csapatmunkában rejlő értékeket és lehetőségeket, valamint hasznos ismeretekkel gazdagodtak, és mindeközben rendkívül jól érezték magukat.

A versenyre összesen 130, ebből a Junior 2 kategóriában 19 csapat jelentkezett. Közülük iskolánk a II. helyezést érte el.

A csapattagok Aranyosi Roland, Gavallér Bianka, Gavallér Dalma, Hován Hanna, Lipták Máté, Lupaneszku Viktor, Németh Fruzsina 12.A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Csiszárik Zsuzsa.

A versenyen részt vett  tanulók 2. idegen nyelvként tanulják a német nyelvet, ezért a szintjükhöz képest az elért eredmény különösen nagy teljesítmény.

Gratulálunk!

 

Címkék