Családok találozója Szerencsen

A hétvégén kisebb és nagyobb családok, apróságok és idősebbek találkoztak Szerencsen, az Egyházmegye családi napján.

család

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Szerencsen az egyházmegyei családi nap. A program a hagyományoknak megfelelően a Paraklisz imádságával kezdődött Atanáz püspök vezetésével a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.  Majd  Csejoszki Szabolcs parókus, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Atanáz püspök

A délelőtt folyamán először a Diri-dingó együttes interaktív zenés műsora szórakoztatta a gyermekeket, majd a az Ózdi Görögkatolius Parókia amatőr bábcsoportja előadását láthatta a közönség. A nap folyamán az eddig nagy népszerűségnek örvendő foglalkozások; népi játékok kipróbálása, íjászkodás, a gyertyaöntést, lufihajtogatás Cukorbohóccal, ugrálóvár, falmászás, gyermekjátékok készítése, szövés-fonás, mézeskalács készítés, mini járművek készítése a Miskolci Makettezők Egyesülete segítségével, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársainak érzékenyítő foglakozása, állatsimogató a mini állatkertben, Csokiszökőkút a Bon-Bon Kft jóvoltából, csillámtetoválás készítése, most sem hiányoztak a Rákóczi-vár kertjéből, sőt a tavon lelkesen bocsájtották útjára a Ózdi Hajómodellező Klub vízi járműveit a gyerekek.

népi játékok kipróbálása

A színpadon Kovács Nóri, Magyar Kultúráért díjas előadóművész népzenei hagyományokra épülő dalait hallhatta a közönség, majd Osztás Tamás és Osztás Viktória helyi zenészek szórakoztatták a közönséget. Délután Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit tartottak előadást.  A házaspár annak a kéréskörét foglalta össze a hallgatóságnak, hogy mi segít megőrizni házasságunkat. A saját tapasztalataikból merítve - ők is közel húsz éve élnek szentségi házasságban, és négy gyermeket nevelnek - több fogalom köré rendezve, humorral fűszerezve fogalmazták meg mondanivalójukat.

Süveges Gergő, Süvegesné Rudan Margit

A családi nap közös imádsággal és főpásztori áldással ért véget.

FÉNYKÉPEK (Palotai István)

Címkék