Családi nap és alumni találkozó a szakkollégiumban

Családi nappal egybekötött alumni találkozót szervezett a miskolci roma szakkollégium szeptember 17-én.

találkozó

Családi nappal egybekötött alumni találkozót szerveztünk szeptember 17-én. Ilyen esemény először 2018 nyarán volt, Juniális címmel. Az évente megrendezni tervezett alkalmat a járványhelyzet megakadályozta az elmúlt két évben, azonban idén sikerült újra találkoznunk. A nap célja, hogy jelenlegi és volt szakkollégisták, munkatársak családtagjaikkal együtt közösen töltsenek egy kötetlen napot.

A szombati programon közel negyvenen vettek részt, sajnos négy család az őszi időjárással járó megbetegedések miatt nem tudott eljönni a találkozóra. Így is szép számmal voltak jelen volt szakkollégistáink gyermekei, babái, akik vidám nevetéssel és gőgicséléssel töltötték be a szakkollégium épületét, a közösségi házban kialakított gyereksarkot. Volt, akit az édesanyja kísért el, volt, akit a testvére, házastársa.

játék

A program bemutatkozással és ismerkedéssel kezdődött, mindenki elmondta honnan jött, mit tanul vagy mit tanult és jelenleg mi tölti ki az életét. Videók és képek nézegetésével nosztalgiáztunk kicsit, majd lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, mely során a jelenlegi szakkollégisták képet kaphattak az alumni közösség életútjáról, szakkollégiumban töltött éveiről, azt követő életútjukról és a munkaerőpiacon betöltött szerepükről.

Lakatos Ricsi

A közös ebédet követően, Lakatos Ricsi volt szakkollégistánk vezetésével izgalmas és vidám játék következett a társalgóban, a gyermekek pedig a közösségi házban játszottak.

Tartalmas nap volt, jó volt újra együtt, csodálatos volt látni, hogy miként váltak az egykori szakkollégistákból felelős szülők, megbecsült szakemberek és értékes, példaértékű felnőtt.

Köszönet minden résztvevőnek! Jövőre találkozunk!

TV

Címkék